Blog

A blogomat egy interjú sorozattal kezdem, amelyet egy számomra igen kedves barátommal készítek. Egy olyan nővel, akivel 23 éve ismerkedünk. Ezt azért írom így, mert nem állíthatom, hogy ismerem, de ettől függetlenül az évek során közeli, jó barátság alakult ki közöttünk, mély szeretettel és elfogadással egyesítve.

Voltak időszakok, amikor távolra kerültünk egymástól, de az Égi Rendező mindig visszavezetett egymáshoz minket.

Hálás vagyok neki azért, mert részese lehetek az életének.

A „Keresem: Én-t” egy történet, amiben többek között szó lesz: szerelemről, szexualitásról, barátságról, veszteségekről, a boldogság megtalálásáról, téves hitrendszerekről, spiritualitásról, jellemformálásról – vagyis az Ő önismereti utazásáról.

A +18 jelzés, a felnőtt tartalom miatt került kiírásra.


Tolerancia

Mostanság gyakran foglalkoztat a kérdés, vajon tetteinkben, gondolkodásunkban, a világ és embertársaink dolgaihoz való viszonyulásunkkor, tudjuk gyakorolni a toleranciát? A latin eredetű szó jelentése türelem,tűrőképesség. Vajon el tudjuk viselni mások másságát és másként gondolkodását?

Bővebben

Igen vagy Nem?

Egyszerű szavak, amelyek közül a NEM-et nagyon sok ember nehezen meri kimondani. Hogy miért? Jellemzően, mert meg akarnak felelni másoknak, mert nem akarják elveszíteni a hozzátartozóik szeretetét, nem szeretnének megbántani másokat, esetleg konfliktuskerülő típusok. De így lehet-e igazán önmaga az ember?

Bővebben

Boldogság. Az mi?

Az a tapasztalatom, hogy az érzésekről beszélni vagy azokat körülírni nehéz feladatot jelent a legtöbb ember számára. Persze vannak kivételek, de jellemzően kihívást jelent beszélni az érzéseinkről, egész pontosan arról, hogy mikor mit érzünk. Keressük a különböző érzésekhez tartozó fogalmakat. Miért?

Bővebben

SzenvedÉlj

Számtalanszor találkozom azzal, hogy az emberek hiányolják a szenvedélyt az életükből. Tapasztalataim szerint, ez az igény főleg több évnyi párkapcsolatban élés után vagy pont, hogy párkereséskor jelenik meg. A latin passio szenvedés és passion szenvedély között csak egy betű különbség van és magyarul is egybecsengenek.

Bővebben

Ady Endre: Karácsony – Harang csendül…

Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének Az én kedves kis falumban Karácsonykor Magába száll minden lélek.

Bővebben