Coaching

Az életedre tekinthetsz:
  • – játszótérként, ahol Te döntöd el, mit próbálsz ki
  • – drámaként, amiben Te döntöd el, mi és meddig fájjon
  • – vígjátékként, amiben Te döntöd el, Téged nevetnek ki vagy Te mosolyogsz meg másokat.
Nem tudsz dönteni? Ebben is tudok segíteni.

A coaching folyamat velem:

  • - abban nyújthat támogatást, hogy könnyebben hozz meg döntéseket
  • - felismerheted az automatikus sémáidat és mintáidat
  • - megtanulhatsz stresszt és konfliktusokat kezelni
  • - megtanulhatsz másként és pozitívabban gondolkodni
  • - a folyamatnak köszönhetően jobban megismered Magad, több önbizalmad lesz, amitől jobb lesz az önbecsülésed és az önértékelésed
A holisztikus szemléletem abban nyilvánul meg, hogy fontosnak tartom a teljességet. A problémádat és az elakadásodat összességében nézem, Benned pedig meglátom az adottságaidat és felismerem a képességeidet, amelyekről Te nem tudsz. Segíteni foglak abban, hogy Te is felismerd azokat és megkapod a támogatásomat ahhoz, hogy alkalmazni is tudd őket.

A life coaching folyamat - bármilyen problémáról vagy elakadásról legyen szó - utazás lesz önmagad megismeréséhez, de nem minősül pszichoterápiának.

Magyarországon pszichiátriai diagnózis felállítására, illetve pszichoterápia végzésére kizárólag klinikai szakpszichológus illetve szakorvos jogosult (1997. évi CLIV. egészségügyi törvény).

 
„Az embernek harmóniában kell élnie önnön természetével. Ehhez előbb meg kell ismernie önmagát, majd a felismert igazságokhoz kell igazítania az életét. Mit szólna például egy vegetáriánus tigrishez? Nyilván azt mondaná, hogy csapnivaló egy tigris ez.”
Carl Gustav Jung, svájci pszichiáter

Vélemények

Mielőtt Zitával találkoztam, volt bennem némi fenntartás azzal kapcsolatban, hogy lehetséges 5+1 ülés alkalmával megváltoztatni az életemet. Aztán elkezdtük a folyamatot és pozitív tapasztalataim lettek. A kérdéseinek és a személyének (biztos vagyok benne, hogy ez is fontos szempont) köszönhetően végre ráláttam, minden adottságom megvan ahhoz, hogy állást változtassak. Sikerült is közalkalmazotti munkaviszonyból bekerülnöm egy multinacionális nagyvállalathoz középvezetői pozícióba.Köszönöm a támogatást!

K. Bence, 34 éves

Hogy lehet-e változni az én koromban? Néhány éven keresztül az gondoltam, nem. Aztán az élet és Zita rácáfoltak. Én a véletlennek köszönhetem a Zitával való ismeretséget. A találkozók alatt, másként kezdtem el rálátni a kapcsolataimra és szép fokozatosan átértékeltem és újra gondoltam némelyiket. Megtanultam őszintén megbocsátani és sikerült elfogadnom: a világ nem csak fekete és fehér lehet, hanem színes is. Nem mondom, hogy könnyű volt változtatnom a gondolkodásomon, de mindenképpen megérte. Zitának köszönhetően pozitív irányba megváltoztak az emberi kapcsolataim és ma már tudom, nincsenek véletlenek.

O. Gézáné, 63 éves