Történetek

Bármilyen folyamatról legyen szó, engem a titoktartás minden helyzetben kötelez. A klienseim engedélye nélkül, harmadik személynek nem adhatok ki Róluk információkat. Az itt megjelent történeteket, Ők írták le és beleegyeztek, hogy megoszthatom Veled, Kedves Látogató.

Klienseim történetei:

„Egy kolléganőm ajánlására kerestem meg Zitát. Azt nem tudtam megfogalmazni, mi a gond velem, de nem éreztem jól magam, nem volt jó semmi sem, hosszú ideje elégedetlen voltam és ezekből adódóan meglehetősen negatívvá vált a hozzáállásom mindenhez. Zita segítségével felismertem: kiégtem. A vele való találkozásig azt sem tudtam, hogy mi az a burn out. A folyamat alatt új tulajdonságaimat és erősségeimet ismertem fel. Lassan elkezdtem elhinni, hogy a régi álmomat meg tudom valósítani. Miután az önbizalmam is megjött végre azt is el tudtam hinni, hogy nem csak bért, hanem tisztességes fizetést is kaphatok, amiből el tudom tartani a családomat. Többek között, amit Zitának és a módszereinek köszönhetek: valóra tudtam váltani az álmom, egy középvállalkozás alkalmazottjából ma multinál dolgozom, tisztességes jövedelmet kapok, lakásból el tudtunk költözni családi házba és a sok lemondás után végre minden évben a családommal elmegyünk nyaralni.”
T. Péter, 39 éves
„Egy párkapcsolatom befejezése után kerestem fel Zitát. Akkor tele voltam szorongással, félelmekkel, szinte semennyi önbizalmam nem volt, céljaim és jövőképem meg végképp nem. De abban elszánt voltam, hogy változtatni akarok, mert nyomorultul és szerencsétlennek éreztem magam. Önismereti folyamattal kezdtünk és fokozatosan meg tudtam fogalmazni, mire vágyom. Míg tartott a folyamat, leérettségiztem - felnőttként, egyedülálló anyaként, munka mellett. Lettek sikerélményeim és elkezdtem bízni magamban. Aztán jött a következő lépcsőfok, elvégeztem egy pedagógiai asszisztens-képzést. Így lettem dajkából érettségizett asszisztens. Zitának és módszereinek köszönhetően erős, magabiztos és határozott lettem. Nőies nővé váltam, vannak céljaim és álmaim, amiket már tudom, hogy meg is tudok valósítani, mert már képes vagyok dönteni. Azt, hogy más emberré tudtam válni, és pozitívabban tudok gondolkodni, Zitának köszönhetem, aki hivatásként végzi a feladatát, amit elkötelezetten, szeretettel és magasfokú felelősséggel teljesít. Biztosan állíthatom, hogy számára minden kliens ugyan olyan fontos, nemtől, kortól és hovatartozástól függetlenül.”
F. Nóra, 41 éves
„Házasság vagy kihátrálás a 9 éve tartó párkapcsolatomból? Nekem ez volt a dilemmám, amikor Zitát egy haverom ajánlotta. Hónapokig nem vettem fel vele a kapcsolatot, mert cikinek találtam egy idegennel beszélni a problémámról. Ráadásul egy nővel. A barátaim próbáltak tanácsokkal ellátni, de egyiket sem gondoltam a sajátomnak, aztán végül csak rászántam magam a kapcsolatfelvételre, mert kezdett teljesen felőrölni a helyzet. Kellemes meglepetés ért. Már az első beszélgetés alatt meg tudtam nyílni (ez egészen biztos, hogy Zita személyiségének köszönhető) és fesztelenül el tudtam mondani, hogy mi okozza bennem a dilemmát. Mire elérkeztünk a „belevágunk közösen a probléma megoldásába?” – kérdéshez, számomra az igen teljesen egyértelmű volt. Találkozóról találkozóra változtak meg bennem - Zita kérdéseinek köszönhetően - a barátnőmről és az önmagamról kialakított téves elképzelések és kioldódtak a félelmeim. Fokozatosan minőségben is megváltozott a kapcsolatunk a kedvesemmel, aki időközben már a feleségem.”
P. Gábor, 34 éves
„Az érettségi felé haladva ajánlotta az anyukám barátnője Zitát, mégpedig azért, mert fogalmam sem volt, milyen irányba tanuljak tovább. Olyan sok minden érdekelt, hogy nem tudtam eldönteni, milyen képesítést és szakmát válasszak. Nem tudtam eldönteni, hogy vajon mire befejezem a kiválasztott képzést, még mindig azt akarom-e. Számtalan megválaszolatlan kérdés volt bennem. A szüleim próbáltak segíteni, de befolyásolni nem akartak. Zita fokozatosan, türelemmel vezetett el a saját valós igényeim felismeréséhez és ezáltal minden a helyére került bennem. Végre tudtam dönteni. Külkeres lettem, egy multinál dolgozom, három nyelvvizsgával most készülök a mesteri megszerzésére.”
K. Csilla, 23 éves
„Zitához ajánlás alapján kerültem. Neki köszönhetem, hogy rövid idő alatt megszűnt a bűntudatom és felismertem, attól még nem vagyok rossz anya, hogy felmerült bennem az igény, szeretnék visszamenni dolgozni, miközben a másfél éves ikreimet bölcsődébe adom. Hálás köszönet a feltett kérdésekért!”
P. Zsuzsa, 39 éves
„Zitánál önismereti folyamatra jelentkeztem, mert megfigyeltem, hogy mindig belekerülök ugyanabba az élethelyzetbe. Nem állítom, hogy az elején számomra könnyű volt a folyamat, főleg azok után, hogy megértettem, nekem mit kell megtanulnom. Tenni és kiállni magamért. Zita a hogyan-ban is sokat segített és a folyamatnak köszönhetően fokozatosan megerősödtem, le mertem tenni a határaimat és megtanultam nemet mondani.”
N. Anna, 51 éves
„A környezetemben az emberek, amióta csak az eszemet tudom, a szépségemet és a külsőségeimet emelték ki, ezekért dicsértek. Ebből adódóan a megélhetésem is ez lett. Na nem prosti lettem, hanem egy gazdag férfi szeretője. Mire ráébredtem, hogy céltalanul élek, hozzászoktam a luxushoz és a kényelemhez. Sokszor próbáltam végiggondolni, hogyan élhetnék másként, de hiába, mert nem mertem otthagyni a mindent, a bizonytalan semmiért. Zita elérhetőségét egy ismerősöm adta meg, de még fél év telt el, mire felmertem hívni. A módszereinek köszönhetően többek között rájöttem, van bátorságom és jól fog az agyam. Fokozatosan elkezdtem elhinni, tudok tenni magamért. Sokat segített abban is, hogy meglássam az erősségeimet. Amíg hozzá jártam, elvégeztem egy képzést. És ma még ugyan szingliként, de a saját vállalkozásomból élek. Igaz, nem luxus körülmények között, viszont szabadon a magam ura vagyok.”
H. Klaudia, 33 éves
„A férjemmel együtt kerestük fel Zitát, azért, mert nem értettünk a pénzforgatáshoz. Nem nyerészkedni akartunk és nem is befektetni. Minden vágyunk az volt, hogy lakásból végre családi házba költözhessünk, de nem láttuk az odavezető utat az átlag jövedelmünkből. Mind ehhez egyikünkről sem volt elmondható, hogy bátrak lettünk volna, illetve kockáztatni sem mertünk. A folyamat alatt megismertük azokat a tulajdonságainkat, amelyekre már tudtunk alapozni. A negyedik találkozó után pozitív változások indultak be az életünkbe, főként a pénzügyeinkben. A férjem 13 év után magasabb jövedelemért mert munkahelyet változtatni, majd elkezdtek csodák történni velünk. Valahogy elkezdett minden úgy alakulni, ahogyan nekünk a legjobb volt. A folyamat katalizátorként hatott a gondolkodásunkra. Elkezdtük észrevenni mind azt, amit eddig nem láttunk vagy nem ismertünk fel. Zita elmondta, hogy a pozitívabb gondolkodásunkkal mi, a férjemmel teremtjük a csodákat. Végtelenül hálásak vagyunk neki, többek között azért is, mert minimális kockázatvállalással ott ahol mi mindig is élni szerettünk volna, felépítettük álmaink családi házát.”
Brigi és Kálmán
„Elvégeztem a Közgazdasági Egyetemet mesterivel. Diplomásként, két felsőfokú nyelvvizsgával nem találtam pályakezdőként állást. Végső kétségbeesésemben egy kávézóban kezdtem el dolgozni. Néhány hónap elteltével az egyik kolléganőm ajánlotta Zitát, mert észrevette rajtam, hogy kezdek depresszióssá válni attól, hogy nem azzal foglalkozom, amivel szeretnék. Addigra teljesen leértékeltem magam. Zita kérdései által rájöttem, valójában azt sem tudtam milyen céghez és milyen pozícióba tudnék elhelyezkedni, azt meg végképp nem tudtam, mennyi jövedelem-igényem lehet, nem tudtam, mennyit érek. Találkozóról találkozóra tisztult le bennem és rajzolódott ki, mit szeretnék elérni. Fokozatosan helyrekerült az önértékelésem és lett önbizalmam, Zita megtanított hinni önmagamban. Elkezdtem állásinterjúkra járni és fél év leforgása alatt meglett az a munkahelyem, ahová szívesen járok be és pályakezdőként nettó 150.000 forint a jövedelmem. Zitára a mai napig úgy tekintek, mint egy tündérkeresztanyára. A szeretete, az elfogadása, a szakmaisága és a felém tanúsított türelme sokat segített a jellemem változásában. A mi kapcsolatunk nem szűnt meg, egy-egy elakadásom kapcsán vissza szoktam térni hozzá, hogy közösen irányba állítsuk az életemet.”
G. Mónika, 27
„Nehéz mindazt a témát belesűríteni néhány mondatba, amit Zitával érintettünk...amit mégis kiemelnék, ami talán a legjobban zavart az életemben az az, hogy jó édesanya legyek...és nemcsak akkor, amikor minden rendben van. Amikor Zitához kerültem a gyerekek épp, hogy elkezdték az iskolát. Mindig is úgy éreztem, hogy nagyon jó, harmonikus a kapcsolatunk. A tanulás-tanulmányok terén viszont kibújt belőlem a szigorú teljesítmény-centrikus, maximalista, kemény anya.... Amikor a gyerekek szépen teljesítettek szárnyaltam, ha rosszabb jegyeket hoztak, dühös lettem. Ha nem értettek valamit kiakadtam. Még a hangom is eltorzult! Minden ilyen eset után szégyelltem magam, folyamatos lelkiismeretfurdalás gyötört, miközben a végtelenségig szeretett gyerekeimet is sajnáltam. Nem akartam ezt így tovább folytatni, de azt is tudtam, hogy a változás egyedül nem fog menni. Zitánál úgy éreztem megérkeztem, megtaláltam azt az embert, aki ebben a segítségem lesz. Feltártuk, hogy miből ered az én "átváltozásom", majd Zita segítségével sikerült megváltoznom, lelazulnom. Természetesen nemcsak a "sulis problémák" oldódtak meg az életemben, hanem minden más téren is pozitív változást tapasztaltam és nemcsak magamban. Az üléseket mindig vártam! Zitára a mai napig úgy tekintek, mint egy bölcs barátnőre, akivel egy finom kávé mellett BÁRMI-t meg lehet beszélni és ajándékként még az életem is jó irányba változik.”
Sarolta, 40+  
„Mielőtt az élet nyilvános harcterein győznél, először önmagaddal kell megvívnod a csatát. Minden változás veled kezdődik.”
Sean Covey, amerikai író és motivációs előadó